Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Η ΓΝΩΣΤΗ "DIAPER CAKE" ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΣ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντυπωσιάσουμε με απλά και λειτουργικά δώρα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ανάλογα με την περίσταση.Ένας από αυτούς είναι το γνωστό στους περισσότερους "diaper cake" ή αλλιώς "nuppy cake" δηλαδή τούρτα από πάνες για τον ερχομό ενός μωρού.Η τάση αυτή είναι από το εξωτερικό όπου βέβαια εκεί γίνεται πάρα πολλά χρόνια τώρα.Θα μπορούσε κανείς να πεί ότι ήρθε στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνει από οικονομική μέχρι και ακριβή επιλογή για δώρο ανάλογα με την ποιότητα των υλικών,την εμφάνιση που θέλουμε να δώσουμε,τη χρησιμότητά της και φυσικά την τσέπη μας.
Μέσα στο διαδίκτυο βρήκαμε αρκετές διευθύνσεις που ασχολούνται με αυτό και πήραμε κάποιες ιδέες.Ενδιαφέρον ήταν οι μινιμαλιστικές εκδοχές της τούρτας αλλά πρέπει να πούμε ότι δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε πώς θέλαμε την δική μας μιας που άλλο μπορεί να οραματιστεί κανείς και αλλιώς να καταλήξει να μοιάζει.Για αυτό καλό είναι να γίνει πρώτα ένα πλάνο με χαρτί και μολύβι του πώς θέλουμε να μοιάζει και τί να περιέχει.Αυτή είναι μια ιδέα για τούρτα παλατιού από πάνες για να εμπνευστείται και να φτιάξεται τη δική σας τούρτα.

Υλικά:
Χαρτόνι μακέτας,μπογιές με χρυσόσκονη,πινέλο για ανακάτεμα-ρολό μικρό,λάστιχα μικρά-μεγάλα,ξυλάκια που χρησιμοποιούμαι στα σουβλάκια,Χαρτόνι για την κατασκευή των οροφών του παλατιού/σημαιάκια,οργάντζα/τούλι,κορδέλες(4άρι και άνω) κατά προτίμηση όχι σατέν(επιλέξτε μπεμπέ σχέδια,γκοφρέ),αυτοκόλλητα με χρυσόσκονη..

Προϊόντα μωρού:
σαμπουάν για νεογέννητα,αφρόλουτρα,κρέμα για πάνα, λοσιόν,πιπίλα,μαλακή βούρτσα,μπιμπερό(εδώ δεν χρησιμοποιήσαμε),πανάκια πετσετέ,κουβερτούλες(ζεστές/πικέ),σελταδάκι(αυτό με την πλαστική πλευρά από τη μία),παραμάνες ασφαλείας,καλτσάκια με κουκλάκια στα τελειώματα,κουδουνίστρες μακρόστενες κατά προτίμηση,παιχνίδια της αρεσκείας σας.

 Βήματα:
1)Βάφουμε το χαρτόνι μακέτας με τις μπογιές μας που έχουμε αναμείξει.
2)Κόβουμε κώνους ανάλογα πόσο ψηλές θέλουμε τις οροφές,τις βάφουμε και κόβουμε τα σημαιάκια μας υπολογίζοντας ότι θα διπλωθούν στη μέση.
3)Πιάνουμε μία μία πάνα και τυλίγουμε από την εξωτερική πλευρά ρολό μέχρι την άκρη της και περνάμε ένα μικρό λάστιχο.
4)Συγκεντρώνουμε πέντε τέτοια ρολά από πάνες και περνάμε ένα μεγάλο λάστιχο προσθέτοντας κι άλλες πάνες μέχρι να σφίξει το μεγάλο λάστιχο.
5)Πιάνουμε μια σειρά από το μεγάλο δέμα και στο υπόλοιπο εξωτερικό κενό προσθέτουμε κι άλλες πάνες μέχρι πάλι να σφίξει το λάστιχο.
6)Στο μέσο αυτών των δύο κύκλων πιάνουμε με λάστιχο μία σειρά από το ένα δέμα και μία σειρά από το άλλο και στο κενό προσθέτουμε περισσότερες πάνες πάλι μέχρι να σφίξει το λάστιχο, ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλουμε την τούρτα.Κοιτάμε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε προσθέτοντας και αφαιρώντας πάνες γύρω ενώ προσθέτουμε και στα κενά στη μέση.
7)Διπλώνουμε την κουβέρτα κατά μήκος στο ύψος της πάνας και τυλίγουμε γύρω από τη βάση στερεώνοντας από τη μέσα πλευρά μία παραμάνα ασφαλείας.


Πυργάκια:
8)Πέρνουμε πέντε ρολά από τις τυλιγμένες πάνες και τις κλείνουμε με λάστιχο για τον πρώτο όροφο.Μαζί με ένα δεύτερο τέτοιο δέμα θα αποτελεί το κεντρικό πύργο.Φτιάχνουμε άλλα τέσσερα τέτοια δεματάκια για τους πλαϊνούς πύργους.
9)Στη συνέχεια τυλίγουμε κάθε δέμα με ένα διπλωμένο πετσετέ πανάκι πάλι στερεώνοντας με μία παραμάνα ασφαλείας από τη μέσα πλευρά σε όλα τα δεματάκια χωριστά .
10)Περνάω τέσσερα ξυλάκια στο κέντρο της βάσης της τούρτας μας, στη μέση κάθε πάνας προσεχτικά ώστε να μη σκιστούν και τοποθετώ ένα δέμα εισχωρόντας τις κορυφές από τα ξυλάκια μέσα στις πάνες του από πάνω ορόφου.Κάνω το ίδιο για τον δεύτερο όροφο του κεντρικού πυργίσκου.
11)Τοποθετώ ένα ξυλάκι στην εξωτερική της βάσης και βάζω με τον ίδιο τρόπο με πριν ένα δέμα.Ακόμα άλλα τρία χρησιμοποιώ σε αναλογική απόσταση μεταξύ τους για τις άκρες.
12)Τώρα ανάλογα με πόσες οροφές θέλουμε να τοποθετήσουμε τόσα και τα ξυλάκια, ένα για κάθε οροφή, ανάποδα με τη μύτη προς τα πάνω..Κλείνουμε τα χαρτιά με κολλητική ταινία ή συραπτικό σχηματίζοντας κώνο και το βάζουμε πάνω στο ξυλάκι που προεξέχει από την πάνα του κεντρικού πύργου αφήνοντας χώρο για τα σημαιάκια.Εδώ χρησιμοποιήσαμε τέσσερες οροφές για το κέντρο και ένα κώνο για κάθε περιφερειακό πύργο.
13)Προσθέτω στις κορυφές τις σημαίες με συραπτικό.Τέλος τα δύσκολα.
14)Αφαιρούμε δύο πάνες από τη βάση τις κάθε πλευράς και τοποθετούμε σε κάθε πλευρά και από ένα προϊόν ενώ πιο έξω, μεταξύ υφάσματος και πάνας βάζω ένα παιχνιδάκι.Έτσι κάνουμε και στα άλλα διαζώματα τελειώνοντας με τα αυτοκόλλητα και τις κορδέλες. Ο στολισμός είναι στη διάθεση μας.
Προεραιτικά περνάμε από κάτω από το χαρτόνι μια οργάντζα και να το δένουμε στην κορυφή.Αφήνουμε να πιάσει μέσα στην οργάντζα κάποιες κορυφές πύργων ώστε να παραμείνει πιο ανθεκτική στη μεταφορά και το τούλι να πιάνει γύρω από την βάση της τούρτας κι αυτό προεραιτικά.

Να λοιπόν έτοιμη η περίφημη "Diaper cake".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.