Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εμείς γίναμε εθελοντές, ΕΣΕΙΣ;

Εθελοντισμός. Μία λέξη που πολλοί την εκμεταλλεύονται και άλλοι πάλι τόσο χρειάζονται. Μια πράξη που γίνεται μόνο από αγάπη. 
Ανεξάρτητα το επάγγελμά που κάνει κάποιος  πέραν του χρόνου που έχει ελεύθερο,  αν έχει καλή διάθεση να προσφέρει υπάρχει πάντα κάπου και κάποιος να τη δεχτεί.


Έτσι κι εμείς βρήκαμε μία λίστα με υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι η αίτηση εθελοντισμού του νοσοκομείου παίδων "Η Αγία Σοφία" και τη μοιραζόμαστε να σας δόσουμε επιλογές και ιδέες του πώς να προσφέρουμε ο καθένας μας χωριστά.





Εθελοντικές υπηρεσίες:
  1. Παροχή πληροφοριών: Ο εθελοντής πληροφορεί και καθοδηγεί τους ασθενείς και συνοδούς (π.χ., κεντρική πύλη, ΤΕΠ, κ.α.)
  2. Φροντίδα παιδιού: Ο εθελοντής ασχολείται με τη φροντίδα ασθενών που είναι κλινήρεις ή παιδιών χωρίς οικογένεια (π.χ., κρατά συντροφιά, παίζει, αφηγείται παραμύθια, κ.λ.π.)
  3. Μετάφραση: Ο εθελοντής βοηθά στην επικοινωνία των ασθενών και των οικογενειών τους, όταν δεν μιλούν την Ελλνική γλώσσα.
  4. Συνοδεία ασθενών/συνοδών: Ο εθελοντής συνοδεύει τους ασθενείς και τους συνοδούς τους σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις ή να διεκπεραιώσουν εκκρεμότητες.
  5. Κοινωνική μέριμνα: Ο εθελοντής βοηθάει στη συλλογή και διάθεση ρουχισμού, παιχνιδιών, παιδικών καροτσιών, κ.λ.π. για τα παιδιά χωρίς οικογένεια σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία.
  6. Ψυχαγωγία: Ο εθελοντής διαθέτει τις πιθανές κλλιτεχνικές δεξιότητές του (π.χ., κλόουν, μουσικός, κουκλοθέατρο, θέατρο,κ.λ.π.)
  7. Εορταστικές εκδηλώσεις: Ο εθελοντής συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων (π.χ., μοίρασμα δώρων στα παιδιά κ.λ.π.)
  8. Βοηθητικές εργασίες σε νοσοκομειακό τμήμα: Ο εθελοντής βοηθάει το νοσηλευτικό προσωπικό στις διάφορες εργασίες του τμήματος υπό την επίβλεψη του προϊσταμένου-νοσηλευτή (π.χ., ταχτοποίηση ιματισμού και υλικών, δίνει πληροφορίες, κ.λ.π.)
  9. Βοηθητικές εργασίες σε γραφείο: Ο εθελοντής προσφέρει υπηρεσίες σε γραφεία της διοικητικής υπηρεσίας (π.χ., διακινεί έγγραφα, καταχωρεί στοιχεία σε Η/Υ, παράγει φωτοαντίγραφα, κ.λ.π.)
  10. Βοηθητικές εργασίες στη βιβλιοθήκη: Ο εθελοντής παρέχει υπηρεσίες στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη των υπευθύνων της.
  11. Βοηθητικές εργασίες στον κήπο: Ο εθελοντής βοηθάει τους κηπουρούς του νοσοκομείου και συμμετέχει στις κηπουρικές εργασίες υπό την επίβλεψή τους.
  12. Τήρηση τάξης: Ο εθελοντής βοηθάει στην τήρηση τάξης και καθαριότητας των εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη του Γρ.Επιστασίας.  

Μεγάλη σημασία δίνεται στην τήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών για τους ασθενείς.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις  ή για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τον εθελοντισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μ.Χριστοδούλου (Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) στα τηλέφωνα: 210-7467149, 210-7467150.

Με καλή πρόθεση

Μαμά S.ter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.