Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Με ευαισθησία για το σύνδρομο Down.

 
via www.moro-blog.gr

Ναι, μιλάμε σήμερα για τα παιδιά που έχουν παρόμοια όψη εξωτερικά. 
 Για τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και που είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Εκείνα τα παιδιά τα οποία πήραν την ονομασία του μογγολισμού, (στις μέρες μας θεωρείται ρατσιστικός χαρακτηρισμός), επειδή θύμιζε η εξωτερική εμφάνιση με αυτή των Μογγόλων, από όπου και προήλθε η λέξη.

 Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομο Down.
 Μια συγκεκριμένη μέρα μέσα στο χρόνο αφιερωμένη στην ενημέρωση του κόσμου, για να μην υπάρχει σύγχυση όταν βρεθούν μπροστά σε μια ψυχή που το περνάει, είτε είναι ο ίδιος γονέας.
  
Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση και την καλή συνεργασία των γονέων και των δασκάλων τους μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Άλλωστε η σύγχρονη ιατρική προσπαθεί να βοηθήσει τους γονείς που θέλουν να κάνουν ένα παιδί και έχουν πιθανότητες για μια κύηση εμβρύου που μπορεί να εξελιχθεί με το σύνδρομο Down.


Ευτυχώς η ενημέρωση αρκετή από διάφορες πηγές με βάση το σύλλογο σύνδρομου Down στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη ομάδα γονέων με παιδιά με το σύνδμο Down, όπου ιδρύθηκε  το 1990. www.down.gr

via www.baby-pictures.org

Χαρίστε ένα λουλούδι με τρυφερότητα σε ένα παιδάκι με σύνδρομο Down. 
Θα το κάνετε να χαρεί!

Με αγάπη,
μαμά S.Ter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.