Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μια Iππασία διαφορετική..



Ιπποθεραπεία

Ήμασταν κι εμείς εκεί.
 Είδαμε από κοντά πως γίνεται η θεραπευτική Ιππασία των ειδικών με τα άλογα ώστε να σας ενημερώσουμε!
Λίγα λόγια για τη Θεραπευτική Ιππασία

  • Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος αποκατάστασης.
  • Έχει σχεδιαστεί για την βελτίωση της υγείας και την ποιότητα ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  • Οι επιστήμονες έχουν κατατάξει την Ιπποθεραπεία μία από τις βασικές μεθόδους φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας για να βοηθήσουν παιδιά από 12 μηνών και άνω με νευρολογικά προβλήματα.
  • Με τη βοήθεια του αλόγου εφαρμόζεται και με τον θεραπευτή  πάνω στο άλογο μαζί με το παιδί (Backriding)
  • Εφαρμόζεται σε μια σειρά νευρολογικών βλαβών (εγκεφαλική παράλυση, μυϊκή δυστροφία, δισχιδής ράχη, βλάβες νωτιαίου μυελού, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, τύφλωση, κώφωση, κτλ), σε ορθοπαιδικές βλάβες (απουσία ή παραμόρφωση άκρων), σε διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές αλλά και δυσκολίες μάθησης (σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση, αυτισμός, προβλήματα συμπεριφοράς, κτλ)
  • Αποτελείται αποκλειστικά από εξειδικευμένους επιστήμονες (ειδικά εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ιατρούς, κτλ.) με την επίβλεψη και καθοδήγηση του υπεύθυνου της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε., Γιάννη Νικολάου.
  • Τα άλογα είναι ειδικά για θεραπευτική ιππασία και κατάλληλα εκπαιδευμένα. Οι θεραπευτές της είναι όλοι εγγεγραμμένα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.). 
  • Έχουν λάβει όλοι ειδική εκπαίδευση, έχοντας εμπειρία πολλών ετών πάνω στο αντικείμενο.
  • Συμμετέχει σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά συνέδρια με τις δικές της έρευνες, ενώ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στην ενημέρωση του κοινού για τη θεραπευτική ιππασία.
  • Μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας δημιουργούν Σχολή, η οποία παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση σε όλους τους επιστήμονες της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το χώρο.
  • Τα οφέλη είναι πολλά, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του πάσχοντα και τους στόχους που έχουμε θέσει. Προώθηση (όταν δεν υπάρχει), ή βελτίωση της βάδισης. ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου (μείωση της σπαστικότητας, αύξηση του τόνου στην υποτονία, ομαλοποίηση στις εναλλαγές τόνου), βελτίωση της ισοπποπίας, βελτίωση της στάσης και του ελέγχου της κεφαλής, αύξηση της συμμετρίας του σώματος, αύξηση του εύρους της κίνησης, βελτίωση συντονισμού, εκπαίδευση λεπτής και αδρής κινητικότητας, βελτίωση της προσοχής (μείωση της απόσπασης), αύξηση της αντίληψης του σώματος, βελτίωση της ικανότητας προσανατολισμού, δραστηριοποίηση, εγρήγορση, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη ή βελτίωση της επικοινωνίας, δημιουργία πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος, αυτοπεποίθηση, οριοθέτηση, κτλ.


Για περισσότερες πληροφορίες :

Λ.Τατοϊου 107 Β, Λ.Τατοϊου 137, Βαρυμπόμπη

τηλ.210-8310060, 6957044048, fax : 210-8310060

www.eethiie.com, e-mail : info@eethiie.gr




S.Ter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.