Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 2013


Από τις 11 το πρωί μυρίζει μια τσικνίλα στους δρόμους..

Για όσους δεν έχουν προλάβει να κανονίσουν ακόμα κάτι διαβάσαμε στο cityofathens.gr κάτι απολαυστικό και ακόμα πιο ελκυστικό αφού είναι δωρεάν.

Μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς κομίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων για την Αποκριά, αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό δυναμικό του και συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς.
Ο παλμός της Αποκριάς ξεκινά από την Πλατεία Βαρβακείου και απλώνεται στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, το Ζάππειο, το Λόφο του Φιλοπάππου και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, στις Λέσχες Φιλίας και στα Πολιτιστικά & Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.
Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στην Πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα- προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς- ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.
Δρώμενα και δράσεις για παιδιά, οργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σε καθημερινή βάση στο κέντρο αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, με αποκορύφωμα την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Ζάππειο, όπου οργανώνεται αποκριάτικος χορός με εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ξυλοπόδαρους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής .
Γλέντι για τα Κούλουμα οργανώνεται και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Μπείτε στο παραπάνω link και δείτε κάτω το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2013.

Καλό τσίκνισμα λοιπόν και του χρόνου!!!



ChildrenstyleIMD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.