Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βοηθάτε-Βοηθάμε-Βοηθάνε

 
Μετά από την επιτυχημένη έκθεση με θέμα "το Ποδήλατο" στο Ψυρρή, Αθήνα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εκδηλώσεις του Βοο cafe, που πήραν μέρος διάφοροι εικαστικοί καλλιτέχνες και μετά από τη ζήτηση που υπήρξε για τα μπλουζάκια τα οποία  δημιουργήθηκαν από το σχέδιο των έργων "Το ποδήλατο και ο χρόνος" και "Ισορρπώντας ΙΙ" αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη προσπάθεια με δεύτερη παρτίδα του ίδιου σχεδίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και μας κάνετε όλοι εσείς που έχετε συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή και μας δίνετε δύναμη να ξαναεπιχειρήσουμε το ίδιο με τα έσοδα να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα Παιδικά Χωριά SOS.
Θα ακολουθήσουμε το ίδιο σύστημα που είχαμε στην έκθεση.
 
Μια μικρή σκέψη για μια μεγάλη προσπάθεια σε έναν οργανισμό που βοηθάει χρόνια..Ποιοί είναι;
 
Η ιστορία του έχει ως εξής:
 

Το πρώτο Παιδικό Χωριό SOS ιδρύθηκε από τον HERMANN GMEINER το 1949 στο Imst, του Τυρόλο στην Αυστρία.
Ως άνθρωπος είχε δεσμευτεί να βοηθάει παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη - παιδιά που είχαν χάσει τα σπίτια τους, την ασφάλεια τους και τις οικογένειές τους σαν αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα, με την υποστήριξη πολλών χορηγών και συνεργατών, το SOS-KDI έχει αναπτυχθεί προκειμένου να βοηθάει παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αναλαμβάνουμε δράση για τα παιδιά ως ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση. Σεβόμαστε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς, και εργαζόμαστε σε χώρες και κοινότητες, όπου η αποστολή μας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη. Εργαζόμαστε στο πνεύμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και προωθούμε τα δικαιώματα αυτά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ιδέα των Παιδικών Χωριών SOS, η οργάνωση μας υπήρξε πρωτοπόρος σε μια προσέγγιση οικογενειακού τύπου που σχετίζεται με τη μακροχρόνια φροντίδα ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.
Η ζωή και η οργάνωση των Παιδικών Χωριών SOS έχει σαν βάση τις τέσσερις παιδαγωγικές αρχές, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον HERMANN GMEINER και είναι:
Η Μητέρα: Κάθε παιδί έχει έναν γονιό για να το φροντίζει.
Η Μητέρα SOS χτίζει μια στενή σχέση με κάθε παιδί που της έχει ανατεθεί
και παρέχει την ασφάλεια, την αγάπη και τη σταθερότητα που κάθε παιδί χρειάζεται. Σαν επαγγελματίας στη φροντίδα των παιδιών, ζει μαζί με τα παιδιά που της έχουν ανατεθεί, καθοδηγεί την ανάπτυξή τους και έχει την ευθύνη του σπιτιού και της οικογένειάς της. Αναγνωρίζει και σέβεται το οικογενειακό υπόβαθρο, τις πολιτιστικές ρίζες και την θρησκεία του κάθε παιδιού.
Αδέλφια: Οι οικογενειακοί δεσμοί αναπτύσσονται και δημιουργούνται νέοι.
Κορίτσια και αγόρια διαφόρων ηλικιών ζουν μαζί ως αδέλφια, με πρωταρχικό καθήκον τη διατήρηση και παραμονή των φυσικών αδελφών μέσα στην ίδια οικογένεια. Αναπτύσσονται και μαθαίνουν μαζί να μοιράζονται τις ευθύνες και όλες τις χαρές και λύπες της καθημερινής ζωής. Αυτά τα παιδιά και η Μητέρα SOS οικοδομούν συναισθηματικούς δεσμούς που διαρκούν για μια ζωή.
Το Σπίτι: Κάθε Οικογένεια έχει το δικό της σπίτι.
Το Σπίτι SOS είναι το σπίτι κάθε Οικογένειας, με τη δική του ξεχωριστή αίσθηση, τον ρυθμό και την καθημερινότητα του. Το Σπίτι αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί και βιώνει μια πραγματική αίσθηση της ασφάλειας και ατομικότητας.
Το Χωριό: Η Οικογένεια SOS είναι μέρος της ευρύτερης κοινωνίας.
Το Χωριό, είναι η φυσική προέκταση της Οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια αλλά παράλληλα είναι και μία γέφυρα προς την κοινωνία, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.
 
 
Παιδικό Χωριό SOS Βάρης
 
Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
 
Παιδικό Χωριό SOS Θράκης
 
 
 
Περισσότερα για τις δράσεις των Παιδικών χωριών : www.sos-villages.gr
 
 
Μπορείτε να στείλετε μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες
Διαθέσιμα μόνο σε λευκό, νούμερα παιδικά και ενηλίκων
σε δύο σχέδια(της φωτογραφίας).
 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων..
 
 
ChildrenstyleIMD
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.