Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Περί έρωτος και ορέξεως..

Επειδή αγαπάμε πολύ μέρα που είναι των Αγίων Ακίλας και Πρίσκιλλης είπαμε να ασχοληθούμε με τη μαγειρική φτιάχνοντας κάτι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και απόλυτα δημιουργικό με τη μητέρα μας για όλη την οικογένεια!
Κάτι εύκολο και νόστιμο θεωρήσαμε τα πιτσάκια σε σχήμα καρδιάς, που με μία προετοιμασία των υλίκων από κάποιον μεγάλο γίνεται τόσο απλό και διασκεδαστικό για όλους τους μικρούς μας φίλους. 
Έχουμε απαραιτήτως για τη ζύμη το εργαλείο για κουλουράκια σε σχήμα καρδιάς, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με είδη κουζίνας και ψαλίδι (αγαπημένο gadget) για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.
Ορίστε και τα υλικά:
Για τη ζύμη(που σίγουρα θα κάνει η μαμά)
4 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
1 ποτήρι  χλιαρό νερό
λίγο λάδι
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρι

Για τη σάλτσα
1 πακέτο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
λίγη ζάχαρη κατά προτίμηση
λίγο αλάτι κατά προτίμηση

Υλικά για τη πίτσα
Μπέϊκον
Κόκκινη πιπεριά
Τυρί μοτσαρέλα τριμμένο


Τη ζύμη την προετοιμάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα με τη μαγιά μέσα, ανακατεύοντας τα υλικά όλα μαζί.Σε περίπτωση που κάθεται στα χέρια μας προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει.Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε μέσα στο μπολ με λίγο αλεύρι από πάνω, κλείνουμε με μεβράνη και τυλίγουμε με πετσέτες να παραμείνει ζεστή.
Βάζουμε τη σάλτσα και τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Κόβουμε τα υλικά μας με τη διαφορά ότι εμείς προτιμήσαμε να τα κάνουμε όλα σε σχήμα καρδιάς.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει και δεν κολλάει σχεδόν καθόλου χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες, βάζουμε αλεύρι στο χαρτί μας(χαρτί κουζίνας) ή πάγκο και ανοίγουμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση η ζύμη. Κάνουμε τα σχέδια με την καρδιά μας(το εργαλείο) και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία.
Αλείφουμε με την έτοιμη σάλτσα όλα τα κομμάτια μας. Από εδώ και πέρα απλά προσθέτουμε το τυρί, το μπέϊκον και τις πιπερίτσες.











 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει ελαφρώς καφέ χρώμα.

Απολαύστε τα!

Με αγάπη S.ter-I-MD

2 σχόλια:

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.