Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια!

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής νεοπλασίας (καρκίνου) έχει ανακηρυχθεί η σημερινή με σκοπό να ενημερώνεται ο κόσμος και να ευαισθητοποιείται για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο.

Με αφορμή αυτή τη μέρα θέλω να μοιραστώ μία όμορφη και ομαδική απασχόληση που κάναμε όταν εγώ υπήρξα μέσα σε νοσοκομείο ένα διάστημα στο εξωτερικό όπου και γεννήθηκα κατά την παιδική μου ηλικία.Το περιστατικό μου όμως δεν ήταν σημαντικό.

Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να νιώσεις όμορφα  σε ένα χώρο που δε γνωρίζεις, ένα χαμογελαστό πρόσωπο :)  μπορεί να βοηθήσει πολύ την ψυχολογία κυρίως ενός παιδιού. Η δημιουργία μέσα σε όλα είναι επίσης βοηθητικός παράγοντας αφού απασχολεί το μυαλό και εφόσων μπορεί να κινεί κάποιος τα χέρια του μπορεί και να μεγαλουργήσει σε ένα δικό του κατασκεύασμα.


Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
Χρωματιστές κιμωλίες
Αλάτι
Βαζάκια(ίσως από μαρμελάδα, εμείς χρησιμοποιήσαμε τα κουτάκια που λέγονται ουροσυλλέκτες-εφόσων ήμασταν σε νοσοκομείο)
 Χαρτί
 Και το αγαπημένο σας πρόσωπο!

Το μόνο που έχετε να κάνεται είναι να τρίψετε την κιμωλία πάνω στο χαρτί και να μαζέψετε την κάθε χρωματιστή σκονίτσα χωριστά σε ένα λοφίσκο. Τώρα απλά βάζετε μαζί αλάτι και σκόνη στο ένα κουτάκι. Κουνάτε να ανακατευτούν και ρίχνετε στο καινούριο κουτάκι, έτσι κάθε φορά ώστε να κάνετε στρώσεις.

Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

Περισσότερα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικείας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της Γωγώς Παπαδάκου στο:
 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/112862

Σύλλογοι που ενημερώνουν και βοηθάνε είναι :
Ελπίδας 
http://www.elpida.org/Φλόγα 
http://www.floga.org.gr/Λάμψη
http://lampsi.org/
Πρέπει να τονίσω ότι σημαντικό είναι τα παιδιά αυτά που περνάνε αυτές τις "περιπέτειες" να βρίσκονται με τους δικούς τους ανθρώπους και να ενθαρύνουμε αυτές τις κινήσεις.
S.ter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.