Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πετρόσουπα με γεύση αγάπης..



Πριν τρεις εβδομάδες η κόρη μου Irene έφερε ένα βιβλίο σπίτι από τη δανειστική βιβλιοθήκη.
Το εξώφυλλο εντυπωσιακό αλλά και άρωμα από την μακρυνή ανατολή. Ο τίτλος με ξάφνιασε...Πετρόσουπα...μα τί βιβλίο είναι αυτό με τέτοιο τίτλο αναρωτήθηκα..με τί θέμα θα μπορούσε να έχει ασχοληθεί ο συγγραφέας..
Όταν τελειώσαμε το βιβλίο έπιασα τον εαυτό μου συγκινημένο! Δεν περίμενα να παρασυθώ στο όμορφο ταξίδι του Τζον Μουθ, συγγραφέας του βιβλίου από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Μια περιλήψη για να καταλάβετε το θέμα:

Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο -έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του.

Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.

Ένα παραμύθι από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς.


Διαβάζοντας εφημερίδα -Ταλκ- ενημερώθηκα ότι η καλλιτεχνική ομάδα "Τέττιξ" σε συνεργασία με τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία <<Φωτόδεντρα:Δράση για την προσωπική ανάπτυξη Γονέων και παιδιών>> παρουσιάζει το έργο "Πετρόσουπα" στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84(ισόγειο του κτηρίου του σταθμού,Τεχνόπολη-Γκάζι).
Το Σαββάτο 16/02 και 2,9/3 στις 12.30 το μεσημέρι.

Η ομάδα Τέττιξ αποτελείτε από σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 εώς 27 ετών, από το ωδείο Ριζοπούλου, οι οποίοι διασκεύασαν το παραμύθι.
Μια συντονιστική εθελοντική συνεργασία όπου όλοι οι συντελεστές μαζί γονείς και φίλοι εργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση διάρκειας περίπου.μιας ώρας.


Προμηθετείτε εισητήρια να το χαρείτε και καλό διήμερο φίλοι μας!

ChildrenstyleIMD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~ Leave a comment on the way ~

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.